DENDAM

DENDAM Sinopsis DendamKhalil Gibran seorang billionaire yang mempunyai ramai kroni dalam bidang politik jenayah dan penguasaan Ramai wanita ingin menjadi miliknya walau bergelar simpanan dan Khalil Gibran

  • Title: DENDAM
  • Author: Affifudin Omar
  • ISBN: 9789671038437
  • Page: 426
  • Format: Paperback
  • Sinopsis DendamKhalil Gibran seorang billionaire yang mempunyai ramai kroni dalam bidang politik, jenayah dan penguasaan Ramai wanita ingin menjadi miliknya, walau bergelar simpanan dan Khalil Gibran memenuhisetiap impi mereka.Dia mula menjadi zalim dan ganas apabila dia melihat kekejaman yang pernah dilakukan ke atas ayahnya Kariernya bermula sebagai anggota keselamSinopsis DendamKhalil Gibran seorang billionaire yang mempunyai ramai kroni dalam bidang politik, jenayah dan penguasaan Ramai wanita ingin menjadi miliknya, walau bergelar simpanan dan Khalil Gibran memenuhisetiap impi mereka.Dia mula menjadi zalim dan ganas apabila dia melihat kekejaman yang pernah dilakukan ke atas ayahnya Kariernya bermula sebagai anggota keselamatan yang terkenal dengan teknik interogasi yang ekstrem Kemudian, kejayaan awal empayar bisnesnya adalah melalui cara cara haram.Tetapi dia mula insaf apabila hatinya mengenal kasih sayang dan cinta Sifat kemanusiaan rupa rupanya masih wujud dalam dirinya Khalil Gibran ingin menjadi manusia baru Berjayakah dia lari sepenuhnyadari sifat lamanya Atau apakah DENDAM akan terus bertakhta _________________Novelis Afifuddin OmarAffifudin Omar dilahirkan di Jitra, Kedah Berpendidikan Inggeris di dalam bidang Sains Pertanian Sains Sosial sehingga mencapai Ijazah Doktor Falsafah Beliau mula menulis novel dalam Bahasa Melayu pada tahun 2009, dan Dendam merupakan novelnya yang keenam Novel novelnya bertemakan persoalan persoalan ekonomi, politik dan sosial masyarakat Melayu.Editor Khairulnizam BakeriCetakan Pertama Jun 2011

    Digimon Adventure DigimonWiki FANDOM Director Hiroyuki Kakudo Studio Toei Animation Network s Fuji TV Original run April , March , Episodes Digimon Adventure Tiada dendam, saya sudah lama maafkan Tun Mahathir Anwar Ibrahim harap orang ramai berhenti ungkit krisis dengan Tun Mahathir kerana fokus mereka kini adalah negara. Sebar Video Syafiq Kyle Kerana Balas Dendam Kami juga tidak pasti apakah dendam kesumat Faizi terhadap Syafiq sehingga tegar berbuat demikian Malah Syafiq juga sehingga sekarang masih berdiam diri mengenai Penyebaran Video Lucah Syafiq Kyle Bermotifkan Dendam Selepas pendedahan perbualan yang kononnya Syafiq Kyle merayu agar Faizi Khairudin memadam beberapa video didakwa miliknya, kini ada pula berita terbaru mengatakan Real Madrid vs Liverpool Ada Dendam dan Kutukan Laga klasik antara Real Madrid dan Liverpool bakal tersaji di Stadion NSC Olimpiyskiy, Kiev, Minggu . Larang bekas PM ke luar negara bukan sebab dendam SHAH ALAM Kerajaan Pakatan Harapan PH tidak berhasrat membalas dendam apabila larangan ke luar negara dikeluarkan ke atas Nazri Rais, Rafidah komen isu kapal mewah kerana dendam KUALA LUMPUR Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Nazri Aziz hari menghentam bekas menteri atas kritikan terhadap kerajaan dalam isu sitaan sebuah kap Dendam Mat Sabu terhadap Pas tiada kesudahan LANGKAWI April Dendam Presiden PAN, Mohamad Sabu terhadap parti lamanya, Pas bagaikan tiada kesudahan apabila beliau mengajak penyokong serta ahli Di Kampung Memali, dendam dekad terhadap Dr M, BALING Tiga puluh dua tahun sudah berlalu, tetapi peristiwa hitam yang dilalui penduduk Kampung Memali di Kedah masih menghantui mereka sehingga kini Ad Resepi Kek Lapis Kukus Dendam Arora Yang Mudah Senang buat kek lapis kukus bila dah ada tips tambahan ni.Kukus kek menggunakan api sederhana sahaja untuk elakkan kek menjadi berombak Kalau mencari resepi kek

    Tiada dendam, saya sudah lama maafkan Tun Mahathir Anwar Ibrahim harap orang ramai berhenti ungkit krisis dengan Tun Mahathir kerana fokus mereka kini adalah negara. Sebar Video Syafiq Kyle Kerana Balas Dendam Kami juga tidak pasti apakah dendam kesumat Faizi terhadap Syafiq sehingga tegar berbuat demikian Malah Syafiq juga sehingga sekarang masih berdiam diri mengenai Penyebaran Video Lucah Syafiq Kyle Bermotifkan Dendam Selepas pendedahan perbualan yang kononnya Syafiq Kyle merayu agar Faizi Khairudin memadam beberapa video didakwa miliknya, kini ada pula berita terbaru mengatakan Real Madrid vs Liverpool Ada Dendam dan Kutukan Laga klasik antara Real Madrid dan Liverpool bakal tersaji di Stadion NSC Olimpiyskiy, Kiev, Minggu . Larang bekas PM ke luar negara bukan sebab dendam SHAH ALAM Kerajaan Pakatan Harapan PH tidak berhasrat membalas dendam apabila larangan ke luar negara dikeluarkan ke atas Nazri Rais, Rafidah komen isu kapal mewah kerana dendam KUALA LUMPUR Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Nazri Aziz hari menghentam bekas menteri atas kritikan terhadap kerajaan dalam isu sitaan sebuah kap Dendam Mat Sabu terhadap Pas tiada kesudahan LANGKAWI April Dendam Presiden PAN, Mohamad Sabu terhadap parti lamanya, Pas bagaikan tiada kesudahan apabila beliau mengajak penyokong serta ahli Di Kampung Memali, dendam dekad terhadap Dr M, BALING Tiga puluh dua tahun sudah berlalu, tetapi peristiwa hitam yang dilalui penduduk Kampung Memali di Kedah masih menghantui mereka sehingga kini Ad Resepi Kek Lapis Kukus Dendam Arora Yang Mudah Senang buat kek lapis kukus bila dah ada tips tambahan ni.Kukus kek menggunakan api sederhana sahaja untuk elakkan kek menjadi berombak Kalau mencari resepi kek Gosip Artis Indonesia Hari Ini Berita Selebritis Terbaru Gosip artis kali ini bawa bahasan soal Emosi Di Blur Infotainment, IG Lambe Turah Pasang Watermark Balas Dendam Lambe Turah

    Dendam Aurora Archives myflmu Dendam Aurora Episod months ago Dendam Aurora Episod months ago Dendam Aurora Episod months ago Dendam Aurora Episod months ago Denham, Western Australia Denham is the administrative town for the Shire of Shark Bay, Western Australia At the census, Denham had a population of Located on the western coast of Drama Dendam Aurora Astro Prima Kepala Tajuk Dendam Aurora Mula Tayangan Julai Masa Setiap Isnin Jumaat, . Petang Siaran Astro Prima Tonton Dendam Aurora Full Episod Lakonan DendamAurora Nantikan drama bersiri Dendam Aurora adaptasi daripada telenovela Itali berjudul Tuscan Passion Dibintangi oleh Nabila Huda, Ungku Ismail Aziz, Anzalna Dendam in English, translation, Malay English Dictionary Showing page Found sentences matching phrase dendam.Found in ms Translation memories are created by human, but kbergetar Moved Temporarily The document has moved here. Den Dama dendama Instagram photos and videos .k Followers, Following, , Posts See Instagram photos and videos from Den Dama dendama Denim Shop Women s Denim Clothing boohoo Do denim differently with boohoo s denim shop Featuring ripped and skinny jeans, denim jackets and denim dresses with button front and ruffle details. Denim Denim Jacket, Denim Dress, Denim Shirts ASOS Discover women s denim at ASOS If you are a denim fan, shop on ASOS for denim jackets, dungarees, shirts dresses from brands like Levi s, Cheap Monday. Reddam House Berkshire An Independent Private Reddam House Berkshire is a leading independent school in Berkshire for girls and boys aged months to years Visit our website to learn

    Penyebaran Video Lucah Syafiq Kyle Bermotifkan Dendam Selepas pendedahan perbualan yang kononnya Syafiq Kyle merayu agar Faizi Khairudin memadam beberapa video didakwa miliknya, kini ada pula berita terbaru mengatakan segala tindakan Faizi yang membuka aib pelakon itu adalah bermotifkan dendam. Real Madrid vs Liverpool Ada Dendam dan Kutukan Laga klasik antara Real Madrid dan Liverpool bakal tersaji di Stadion NSC Olimpiyskiy, Kiev, Minggu . Larang bekas PM ke luar negara bukan sebab dendam Seperti yang telah dinyatakan sebelum ini, bahawa Kerajaan Pakatan Harapan tidak akan membalas dendam sebaliknya bergantung kepada bukti dan fakta yang digunakan bagi menyiasat seseorang, jelasnya yang ditemui pada Majlis Ramah Mesra Petugas Pilihan Raya Parlimen Kota Raja di Shah Alam pada Ahad. Nazri Rais, Rafidah komen isu kapal mewah kerana dendam Oleh itu, jelas mereka masih terus berdendam terhadap kepimpinan yang ada sekarang, jadi biarlah mereka mengkritik, katanya selepas menghadiri satu majlis menandatangani memorandum persefahaman hari ini. Dendam Mat Sabu terhadap Pas tiada kesudahan LANGKAWI April Dendam Presiden PAN, Mohamad Sabu terhadap parti lamanya, Pas bagaikan tiada kesudahan apabila beliau mengajak penyokong serta ahli Pas supaya menghukum parti Islam itu pada Pilihan Raya Umum Ke PRU . Di Kampung Memali, dendam dekad terhadap Dr M, BALING Tiga puluh dua tahun sudah berlalu, tetapi peristiwa hitam yang dilalui penduduk Kampung Memali di Kedah masih menghantui mereka sehingga kini Ad Resepi Kek Lapis Kukus Dendam Arora Yang Mudah Kek lapis boleh dikatakan menjadi indentiti negeri Sarawak selepas burung kenyalang dan juga tugu kucing disana.Sebut sahaja kek lapis Sarawak, terbayang kek yang pelbagai warna dilapis berselang seli dan dimasak dengan dua kaedah iaitu bakar atau kukus. Gosip Artis Indonesia Hari Ini Berita Selebritis Terbaru Gosip artis kali ini bawa bahasan soal Emosi Di Blur Infotainment, IG Lambe Turah Pasang Watermark Balas Dendam Lambe Turah sendiri memang akun gosip online yang jadi referensi banyak media untuk mencari kasak Armada grup musik bahasa Indonesia Armada merupakan sebuah grup musik asal Indonesia yang dibentuk pada tahun dengan nama awal Kertas Grup musik ini beranggotakan orang yaitu Rizal vokal , Radha Mai gitar , Andit drum , dan Endra bass. Senarai filem Malaysia Bahasa Melayu Berikut adalah senarai filem mengikut susunan yang dihasilkan di Malaysia Filem filem yang wujud sebelum penubuhan Malaysia juga ada di sini Untuk senarai filem yang bermula daripada A Z, sila lihat Kategori Filem Malaysia.

    • Best Read [Affifudin Omar] ✓ DENDAM || [Poetry Book] PDF ✓
      426 Affifudin Omar
    • thumbnail Title: Best Read [Affifudin Omar] ✓ DENDAM || [Poetry Book] PDF ✓
      Posted by:Affifudin Omar
      Published :2018-04-20T07:28:31+00:00

    One thought on “DENDAM

    1. Gobokairina

      Melihatkan tajuknya aku kira ia akan jadi perkara yang sangat mengerikan. Tetapi penulis menterjemahkan cerita dendam itu secara minima. Simple and straight forward. Tiada twist yang mengujakan. Klimaksnya pun macam ada-ada-tiada saja. Kisah bermula apabila ayah Khalil Gibran menjadi cacat kerana dipukul oleh Sarjan Mejar Samad. Dia menyimpan dendam terhadap polis yang mengganyang ayahnya. Dalam melunaskan dendamnya, Khalil Gibran menjadi polis. Dendam menjadikan watak Khalil Gibran buas, ganas, [...]

    2. Fadzli Jamaludin

      Novel Fixi ini memaparkan kisah kehidupan Khalil Gibran seorang anggota Polis sehinggalah dia menjadi tokoh yang berjaya. Ia memaparkan DENDAM Khalil Gibran terhadap orang2 yang berkuasa, setelah melihat kekejaman orang2 tersebut terhadap ayahnya, hingga menyebabkan ayahnya menjadi OKU…malahan ayahnya menggalakkan pembalasan secara berhemah terhadap orang2 tersebut…Kehidupan Khalil yang sedikit lalai terhadap tanggungjawab Pencipta di paparkan dalam novel ini…zina, curang, & rasuah mer [...]

    3. Encik Psychopath

      Dendam bukanlah kegemaran ramai bagi sesetengah pembaca FIXI. Ia tiada keterujaan dan mendatar dalam sepanjang perjalanan naratifnya. Mungkin permulaan perlahan membunuh pembacaan mereka yang mengharapkan kelainan seperti yang biasa FIXI terbitkan. Aku juga tak terkecuali memberi pendapat serupa semasa cuba menghadamnya. Namun selepas menyelesaikan buku ini, ada beberapa point yang menarik dipertontonkan dan tidak mendatangkan kerugian untuk membaca.Bagi mereka yang cukup dewasa dan mempunyai pe [...]

    4. Syaihan Syafiq

      Membaca Dendam hasil nukilan Affifudin Omar mampu membuat pembaca menyelami sisi gelap dunia perniagaan, konspirasi dalam perundangan dan keadilan, dan semestinya konflik pergolakan perasaan manusia. Tidak dilupakan elemen mistik dan spiritual yang kuat menjadi tunjang utama kepada intipati novel ini. Usai membacanya sekitar jam 3.30 pagi tadi, Dendam dapat dikonklusikan kepada dua poin yang utama, iaitu:1. Ia hampir seperti membaca sebuah manual tentang all things evil (teknik menginterogasi, p [...]

    5. Adriana

      Khalil Gibran merupakan seorang jutawan yang mempunyai sebuah empayar bisnes yang besar didalam dan luar negara. Dari kecil beliau disemaikan dengan dendam terhadap penguasa oleh ayahnya. Beliau memasuki polis semata-mata untuk membalas dendam bagi pihak ayahnya. Beberapa tahun kemudian beliau berhenti dari polis untuk mengelakkan diri dari menteri yang pernah diseksanya. Beliau kemudiannya memulakan bisnes dengan wang haramnya yang disimpan di Thailand. Empayarnya semakin berkembang dan terus b [...]

    6. Shafiq Shahari

      Karya pertama dari Buku Fixi yang saya baca. Ini buku Fixi saya yang pertama, jadi saya tidak boleh membandingkan DENDAM dengan karya Fixi yang lain. Affifudin Omar mengeluarkan segala pengalaman dan pengetahuannya dalam arena politik dan golongan atasan dan mencurahkannya dalam novel ini.Olahan watak Khalil Gibran yang sejak kecil mengenal erti dendam, pembalasan, hukuman dan bersifat sadistik terhadap sesuatu, adalah sangat baik. Roda takdir yang berputar sekeliling Khalil Gibran berjaya Affif [...]

    7. Azira Zainuddin

      Ceritanya berkisar tentang seorang lelaki yang bernama Khalil Gibran dari zamannya mula bekerja sebagai polis hingga kejayaannya sebagai usahawan. Walaupun tajuknya dendam, tapi punca dendamnya hanya 1 dan telah pun dulunaskan pada awal-awal cerita. Lebih separuh daripada buku cuma bercerita tentang dirinya yang mula berhijrah, dan bertaubat. Lebih kepada biografi. Mungkin pada awal cerita nampak menyeronokkan tapi pada pertengahan cerita, plot sudah agak longgar dan tanpa arah tujuan. Daripada [...]

    8. Jerry Ghazali

      Aku cuba baca juga buku ini walaupun sudah penat membaca tulisan yang melibatkan Dato', Datuk dan Tan Sri kerana amat penat dan menjengkelkan bila perlu menyebut dalam hati gelaran-gelaran mereka dalam kadar yang kerap.Ciri-ciri sinikal di dalam novel ini jelasnya diinspirasikan daripada peristiwa yang tak asing dan pernah menghuni dada akhbar dan media elektronik selain disertakan dengan karakter Khalil Gibran yang pandai berfalsafah. Siapa sangka buku sinipis ini terkandung hayat cerita yang d [...]

    9. Ahmad Hidayat

      aku tak tau kenapa jalan cerita dia slow sangatnyak meleret. dan aku tak eksaited untuk sambung membaca.unsur suspen tu kurang/tak ada/aku sendiri tak perasan.tapi aku berjaya habiskan dalam 4/5 hari.terpaksa.kalau tak membazir. haha.tapi masa tang ending dia tu sikit tacing la. sobs sobs.

    10. Ariff Yusoff

      novel ni pada aku mungkin lebih kurang sama dengan drama drama samarinda dekat tv3, tapi lebih detail. segala urusan koperat yang aku tengok dalam drama nampak macam mudah macam kacang. tapi bila baca novel ni baru aku tau, the real meaning of koperat. buku ni juga memberi penjelasan macammana dalam tv tu ada banyak rancangan rancangan sampah, terutamanya astro.

    11. Faaizz d zul

      gaya penceritaan pantas dalam scene2 pendektu kritik sosial secara halus terhadap sistem-sistem sosial dalam masyarakat dari penulis yg melaluinya sebagai rencah kehidupan.kurniaan darjah, rasuah, fikrah polis, kemewahan datin dan lain-lain digarap dengan kick.

    12. Mohamad Faiz Bin Mohd Jamaluddin

      Sekalipun orang kata macam Samarinda, tapi aku bagi 5 bintang sebab penulisnya memenangkan orang yang baik. Karya yang bagus mestilah menjentik nurani pembaca ke arah kebaikan.

    13. Dayah-sama

      simple. tapi kurang memuaskan. terlalu straight forward. tapi saya suka bagaimana penulis menceritakan perihal perniagaan-politik . lepas tu tambahan fakta, maka cerita bukan setakat cerita. :)

    14. Afifah.

      Membaca DENDAM tatkala bahang PRU13, memang benar-benar membuka mata. Perihal rasuah-kroni, kekejaman pihak polis yang menyalahgunakan kuasa, perempuan simpanan dan seks, ahli politik, kelab-kelab malam, arak, dadah berleluasa terlepas masuk dalam negara, title dato' palsu dan bermacam lagi, membuatkan aku bersetuju bahawa benda-benda macam ini memang tidak dapat lari dalam dunia kita. Bukan sahaja di Malaysia, di seluruh dunia khususnya. Itulah, ujian dari Allah Ta'ala kepada orang berkuasa. Se [...]

    15. Juliza

      Straight-forward, lancar dan matang - itulah yang dapat hamba ulas tentang 'Dendam' secara keseluruhannya. Tiada masalah untuk hamba hadam apa yang cuba disampaikan oleh penulis kerana membaca ceritanya ini seperti memandu di atas jalan lurus sepanjang 50 kilometer tanpa selekoh, bukit mahupun simpang dan tanpa kesesakan lalulintas juga :-P. Lagipula, ada beberapa isu politik yang dimuatkan dalam buku ini pernah kita dengar makanya kita tidaklah 'cultural shock' apabila membacanya (hehehe).Sejuj [...]

    16. Zulaikha Sizarifalina

      Seperti biasa, saya tidak berasa kecewa bila membaca buku terbitan Fixi! Tahniah saya ingin ucapkan kepada Team Buku Fixi yang bijak memilih penulis.Buku Dendam ini telah berjaya menceritakan bagaimana perasaan dendam ini boleh membuat sesorang melakukan sesuatu diluar jangkaan, walaupun pada asalnya mangsa kejadian bukanlah watak utama dalam novel ini.Dendamnya kepada orang lain telah membuatkan dia 'terpsaksa' melakukan perkara yang kurang menyenangkan kepada pihak yang tidak ada kaitan dengan [...]

    17. Akuismeudy

      mungkin bagi sesetengah buku tanpa plot yang jelas, tanpa unsur konflik yang twist jalan cerita menjadikan sesebuah naskah itu hambar dan mendatar. tapi tidak untuk Dendam. aku rasakan jalan cerita novel bukan semata fiksyen tetapi tentang traveog kehidupan. kisah tentang transformasi Khalil Gibran memanusiakan diri. falsafah kehidupan yang dibawa Gibran membuat aku terbawa-bawa sehingga setelah aku menutup pembacaan. "to err is human, to forgive is divine"bagaimana sebenarnya dalam kehidupan se [...]

    18. Nor Firdaus

      Jalan cerita hidup Khalil Gibran dari kecil (membunuh kucing atas sebab kucing tu telah makan anak ayam nya) dan di semat kan sifat dendam di hati oleh Muhammad Amin (bapanya) utk membalas dendam terhadap Sarjan Mejar Samad yg mendera bapa Khalil Gibran sehingga cacat di dalam lokap polis. Sejak itu Khalil Gibran membesar dgn kerja kerja kotor (rompakan, wang haram, dll) walaupun beliau seorang Inspektor polis. sehingga menjadi jutawan kejayaan nya, tuhan telah memberi kan cahaya hidayah di masa [...]

    19. Bsplayer

      "Kadang-kadang ia begitu jinak mematuk-matuk sekoi di tangan pengunjung. Tetapi harus kita ingat, sejinak-jinak merpati, walaupun jinaknya sampai boleh mematuk di atas tangan tetapi masih juga liar."Novel ini bersama plotnya bergerak dengan sangat mudah. Walaupun lingkungan tema dan latarnya sangat besar. Wataknya sangat ramai, tetapi boleh diingati dengan berkesan. Mungkin kerana bahasanya yang ringan maka dengan selamba penulis secara tiba-tiba dapat memusingkan apa jua situasi perenggan cerit [...]

    20. ScotchCheez

      Penulis banyak bercerita daripada dialog. Dendam merupakan karya pertama yang saya baca yang menggunakan sedikit dialog dalam penceritaannya. Penulis lebih banyak menerangkan setiap apa yang berlaku di dalam Dendam. Dari awal bab sampailah ke akhir bab, sangat sikit dialog yang digunakan. Saya rasa, apa yang penulis tuliskan disini based on his experience dalam dunia perniagaan dan politik. Well, maybe ada yang dia ubah kan untuk menyedapkan cerita. So, untuk Dendam saya bagi 3.5 bintang (insert [...]

    21. Muna Zaen

      At certain points of the story, I came across a few events that are quite familiar with the real events that we may have read in the national newspapers. Perhaps, the author is trying to explain and reveal his thoughts about those national issues that people always talk about on their backs and not able to publicly say it up front.Read: 2010rantings/2011

    22. Pie Mesnan

      Dendam menceritakan balik peristiwa2 terkenal dan dekat dgn diri kita semua cos byk scene semua tu kita tahun die menggarap crite dlm buku ni mejadi menarikt bez.hidupan politik dan polis dpt kite pahamiending die menginsafkan tu byk memberi pengajaran kpd kite semua.gatlah jgn lah kite berdendam kerana ia akan dtg semula kat kiteterbaekk.fudin omar mmg pndai menulis lagi2 ttg politikoleh itu, aku akan membaca paradoks karya die gak xlama lagi

    23. Topek Ketopekan

      Apa yang menarik di dalam karya keenam Affifudin Omar ini ialah beliau mahir mengadaptasi kebanyakan tragedi penting yang berlaku di sekeliling kita. Bagi individu yang acap kali mengikuti perkembangan isu semasa dan politik negara, buku ini mampu mengukir senyuman di bibir anda secara tidak sengaja. Karya yang sinis ini membuatkan saya terseyum hampir setiap kali membacanya. Pada pengamatan saya, Affifudin Omar telah mencoretkan satu penulisan karya dengan baik sekali.

    24. Lyla Ibrahim

      Out of all 4 Fixi books I've read, this is by far the best. It has everything rolled up to make a very good story. The evolution of Khalil Gibran, from a kid filled with sense of revenge and suddenly turned into a cold-hearted man, and finally repented and live in harmony and calm. Lots of good values in this one. Oh, you can learn about politics tooheh. Kudos to Affifudin Omar. Nice one.

    25. Mobyskine

      Penceritaan yang okay walaupun story line bergerak pantas. 4 bintang sebab aku tidak minat politik (heh!) walaupun aku tak nafikan hati aku tertanya-tanya juga tentang realiti sebenar politik di Malaysia selepas habis baca novel ini but anyhoo, another good novel from Fixi.

    26. Yusoff

      Cliche. Topik dendam tu dijadikan sebagai esen utama cerita dalam novel ini. cara penceritaan sedikit mendatar walaupun perkembangan watak Khalil Gibran tu boleh diperhatikan dengan jelas seiring dengan perkembangan cerita. Salah satu cubaan penulisan yang jujur.

    27. Amal Hamsan

      Novel pertama Fixi yang aku ada dan baca. Secara keseluruhan, sangat terbaik. Bahasa sempoi. Cerita laju tak meleret-leret. Setiap bab buatkan aku teruja nak tahu apa jadi. Politik semasa, keadaan yang berlaku dekat negara kita. Memang osem.Terbaik!

    28. Azam Baizen

      Klu nk taw apa itu dendam, keinsafan dan realiti dunia korporat dan polis silala baca buku ini. Macam2 korg bole taw. Hehe

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *